Startdatum: 07-11-2023
Einddatum: 09-11-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Utrecht
Masterclass | Trauma / Stress

Een trauma bij familieleden heeft vaak invloed op alle relaties in de familie. Deze relaties zijn vaak niet betrokken bij de behandeling. In deze 3-daagse masterclass leert Scott Sells je met het Family Systems Trauma model een structureel-strategische gezinsbehandeling van het getraumatiseerde kind. De individuele behandeling wordt ingebed in gezinstherapie die gezinsrelaties herstelt. De masterclass is eerder met een 8,8 beoordeeld.

De veelheid aan artikelen en therapeutische literatuur van het afgelopen decennium weerspiegelt de belangstelling voor het onderwerp trauma. Met name is er veel geschreven over de neurobiologie van trauma en diverse behandelingsbenaderingen. Traumabehandeling is voor het grootste deel een individuele therapie met beperkte tot geen actieve familieparticipatie vanuit een systeemtheorie-perspectief. Te vaak ziet men bij getraumatiseerde kinderen, adolescenten en volwassenen van het betrekken van hun bredere ondersteuningssysteem van ouders, uitgebreide familie, vrienden of directe hulpmiddelen vanuit hun omgeving. Door je huidige traumabehandeling te integreren met systeemtherapie help je het kind en de jongvolwassene daadwerkelijk verder. Scott Sells laat met het FST model zien hoe je dit stapsgewijs zelf kan toepassen. Het uitgangspunt van de masterclass is het meest recente boek van Scott Sells ‘Treating the traumatized child’. Het is aan te raden dit boek vooraf door te nemen. Hij laat zien hoe het werkt en je krijgt tools mee die je direct kunt toepassen.

Tijdens de masterclass is Engels de voertaal.

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
07-11-2023
Einddatum:
09-11-2023
Locatie:
Utrecht
AdvertentieVROEG, het magazine voor jou!
Startdatum: 07-11-2023
Einddatum: 09-11-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Utrecht
Masterclass | Trauma / Stress
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan