De kracht van verbintenis (B)

Datum: 24-03-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Congrescentrum UPC Kortenberg, Leuvensesteenweg 475, 3070 Kortenberg (België) of online

Elkaar de hand uitsteken over de taalgrenzen heen werkt verbindend en versterkend. Het vraagt immers een groot engagement om zorg te bieden aan de allerjongsten en hun zorgfiguren die maar al te vaak blootgesteld worden aan trauma.

Daarom organiseren de twee Infant Mental Health verenigingen van België, WAIMH Belgo-Luxembourgeoise en WAIMH Vlaanderen, een gezamenlijk symposium om elkaar te inspireren rond het klinisch werk met baby’s, peuters, kleuters en hun zorgcontext binnen regionale netwerken.

We presenteren twee zorgpaden, één in Vlaanderen en één in Brussel-Wallonië, die ons uitnodigen tot reflectie: wat delen we in ons klinisch werk wat betreft methodieken, therapeutische interventies en innovatieve benaderingen? Welke zijn verschillend en verrijkend? Op welke manier kunnen we het beste van de twee landsdelen samenbrengen?

Om verder te bouwen op de inzichten uit deze twee casussen nodigden we ook twee buitenlandse sprekers uit, Alain Gregoire en Thomas Harms. Alain Gregoire is hoofd perinatale psychiatrie en erehoogleraar aan de Universiteit van Southampton in de VK. Hij richtte de Perinatale Mentale Gezondheidsdienst van Hampshire op en leidt deze mobiele en residentiële voorzieningen voor vrouwen met ernstige psychische problemen in het peripartum. Thomas Harms is psycholoog en lichaamsgericht therapeut. Hij is oprichter van het Centrum voor Primaire Preventie en Lichaamspsychotherapie (ZePP) in Bremen en de daaraan verbonden Huilbabykliniek. Hij ontwikkelde Emotionele Eerste Hulp, EEH, een lichaamsgerichte therapie om ouders en baby’s te begeleiden na overweldigende stress tijdens en na de geboorte.

 

  • Deel dit evenement
Startdatum:
24-03-2023
Einddatum:
24-03-2023
Locatie:
Congrescentrum UPC Kortenberg, Leuvensesteenweg 475, 3070 Kortenberg (België) of online
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 24-03-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Congrescentrum UPC Kortenberg, Leuvensesteenweg 475, 3070 Kortenberg (België) of online
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan