Datum: 15-06-2023
Tijd: 09:45 - 16:15
Locatie: live Van der Valkhotel te Utrecht en online vanaf 26 juni
Congressen

Ieder kind kent zijn eigen ontwikkeling. Als er sprake is van een afwijkende ontwikkeling hoeft dat dus niet meteen een probleem te zijn. Maar het kan – helaas – wel. In dat geval is vroegsignalering van groot belang.

Uit onderzoek blijkt dat het zo vroeg mogelijk onderkennen van ontwikkelingsachterstanden een positief effect heeft op het verloop van stoornissen. Door tijdig in te zien dat een kind een verhoogd risico heeft op bijvoorbeeld ADHD, ASS of TOS, kan met met behulp van vroeginterventies erger worden voorkomen.

Om die reden komen er steeds meer methoden om afwijkende ontwikkelingen goed in te schatten en eventuele stoornissen en problemen vroegtijdig te signaleren. En omdat interventie juist op jonge leeftijd effectief blijkt, kan met passende hulp optimaal worden aangesloten bij de ontwikkelingsbehoeften van het kind.

Tijdens het congres van 11 congressen.nl gaan deskundige sprekers in op vroegsignalering, preventie en vroeginterventie van ADHD, autisme, gedragsproblemen, TOS en problemen met prikkelverwerking.

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
15-06-2023
Einddatum:
15-06-2023
Tijd:
09:45 - 16:15
Locatie:
live Van der Valkhotel te Utrecht en online vanaf 26 juni
AdvertentieGlossy bestellen
Datum: 15-06-2023
Tijd: 09:45 - 16:15
Locatie: live Van der Valkhotel te Utrecht en online vanaf 26 juni
Congressen
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan