Datum: 12-04-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: online
Baby | Training | webinar

Positief communiceren met jonge kinderen (< 6 jaar) die ziek of kwetsbaar zijn is van groot belang voor hun ontwikkeling maar vraagt van een professional om een optimale, krachtige communicatie. Door goed af te stemmen op een kind worden trauma’s voorkomen en kan hun ontwikkeling blijven doorgroeien.

Contact in Beeld geeft trainingen waarbij o.a. aan de hand van videobeelden uit de dagelijkse praktijk wordt gekeken naar de taal van jonge kinderen. Welke boodschap geeft een kind precies en welke betekenis kan hieraan ontleend worden?

Door de videobeelden beeld voor beeld te bekijken word je je meer bewust van de soms heel kleine signalen van een (ziek) kind dat vaak angstig, verdrietig, gefrustreerd en/of boos is. Deze bewustwording maakt dat je tijdens het uitvoeren van bijvoorbeeld pijnlijke of vervelende (medische) handelingen sensitief en responsief blijft communiceren.

Hierbij is het van belang dat je als professional leert hoe de 4 bouwstenen van goed contact  werken (basiscommunicatie) en hoe je deze concreet kunt toepassen tijdens contactmomenten met een kind en zijn ouders. Zo wordt het makkelijker om het contact in uiteenlopende situaties ontspannen te houden of juist een gespannen situatie sneller te de-escaleren.

Voor meer informatie, klik hier

  • Deel dit evenement
Startdatum:
12-04-2023
Einddatum:
12-04-2023
Locatie:
online
AdvertentieAbonneer je op onze gratis nieuwsbrief
Datum: 12-04-2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: online
Baby | Training | webinar
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan