Elk te vroeg en te klein geboren kind voorzien van passende kleding. Met dat doel voor ogen heeft Stichting Prematurendag het programma Sew4NICU gelanceerd. De kleding wordt verspreid over de deelnemende ziekenhuizen, met als doel in elk ziekenhuis in Nederland en België passende couveusekleding te geven aan de pasgeboren kinderen.

Elke dag worden in Nederland 48 kinderen te vroeg geboren. Omdat deze kinderen vaak te klein zijn voor de standaard te verkrijgen maten, liggen deze kinderen soms onder een spuugdoekje of hebben veel te grote kleding aan. Via enkele gespecialiseerde webshops is wel kleding verkrijgbaar, maar is de keuze vaak beperkt en de levertijd erg lang. Sew4NICU, een programma van Stichting Prematurendag, zal deze duizenden kinderen de zelfgemaakte kleding en dekentjes belangeloos geven.

Speciale kleding
De lancering van het programma Sew4NICU vond plaats op de afdeling neonatologie in het Geboortecentrum van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop. “Een prachtig initiatief voor de allerkleinsten. Het is mooi om te zien hoe het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Prematurendagzich met passie inzetten voor te vroeg geboren kindjes.”, aldus afdelingshoofd Sandra Burgers. Door middel van het programma kan Stichting Prematurendag er voor zorgen dat extreem prematuur geboren kinderen in Nederlandse ziekenhuizen speciale dekentjes en couveusehemdjes krijgen. Ook worden er duizenden mutsjes, pakjes en andere kledingstukken gemaakt. Kindjes die overlijden aan de gevolgen van de vroeggeboorte, krijgen een mooi sterrenjurkje of pakje.  De kleding wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers van gedoneerde stoffen door particulieren, winkels en bedrijven.

Positieve energie
Dankzij de speciaal voor deze kinderen gemaakte kleding en dekentjes, kijken de ouders op een andere manier naar de couveuse. De kleding is vrolijk, voorzien van mooie kleuren en afbeeldingen. Dit zorgt voor de extra positieve energie die de ouders echt nodig hebben.
Claudia Hill (bestuurslid Stichting Prematurendag) heeft het mogelijk gemaakt dat bestaande initiatieven samenwerken in dit programma.

Crowdfunding
Speciaal voor dit programma is een crowdfundingsactie gestart.

Congres Vroegsignalering bij baby’s in teken van vroeggeboorte
Op 15 november vindt de derde editie plaats van het Congres Vroegsignalering bij baby’s. Het jaarlijks congres staat dit keer in het teken van vroeggeboorte: wat betekent dit voor de ontwikkeling van een kind, nu en later in het leven? En wat zijn aandachtspunten voor professionals? Eén van de sprekers is Prof. Dr. Manon Benders, UMC Utrecht. Lees verder >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan