Website Kansrijke Start gelanceerd

0
542

Een nieuwe website biedt informatie over het actieprogramma Kansrijke Start. Dit programma richt zich rop de zorg en ondersteuning aan kwetsbare gezinnen in de eerste 1000 dagen van een kind.

De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal – op latere leeftijd. Soms heeft een kind geen goede start bij de geboorte. Geen goede start wil zeggen: het kind wordt te vroeg geboren, heeft een te laag geboortegewicht of allebei. Het blijkt dat deze kinderen zich lichamelijk, geestelijk en sociaal minder goed ontwikkelen. De overheid wil (aanstaande) kwetsbare ouders met het actieprogramma Kansrijke Start helpen zodat hun kinderen zo gezond mogelijk hun leven starten.

Analysetool en menukaart

De analysetool, bedoeld voor lokale coalities brengt in kaart wat een organisatie al doet in de cruciale 1000 dagen-periode van een kind. Na invullen van de vragenlijst (duur: 15 à 20 minuten) is duidelijk op welke punten de aanpak en de samenwerking versterkt kan worden. Op deze pagina leest u meer over de analysetool Kansrijke Start en kunt u het instrument gebruiken.

Op de site vindt u verder een menukaart met daarop interventies die via zoektermen goed te doorzoeken zijn. Een bron van inspiratie voor professionals. Een organisatie kan een passende keuze maken uit zo’n honderd verschillende interventies.

De website is te vinden op www.kansrijkestartnl.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here