Webinar ‘Bevorder veerkracht na complexe bevalling’

0
440

Ieder jaar weer krijgen veel ouders te maken met een complexe bevalling. Dit kan variëren van een moeilijke stuitligging, een te nauw geboortekanaal tot problemen als gevolg van zwangerschapvergiftiging. Vaak drukt deze valse start als een loden last op het prille gezin. Het versterken van de veerkracht van de ouders kan voor een ommekeer zorgen.

Naomi Vandamme

Tijdens dit webinar op donderdagavond 9 september van IMH Nederland en Vakblad Vroeg staat Naomi Vandamme stil bij het bevorderen van de veerkracht na een complexe bevalling. Zij doet dit vanuit een sociaalecologische benadering. Deze insteek kan helpend en aanvullend zijn naast specifiekere traumabehandeling zoals EMDR.

Welke bronnen die de veerkracht bevorderen komen vanuit onderzoek naar voren? Wat is het belang hiervan? Hoe kunnen deze bronnen van waarde zijn voor ouders die werden geconfronteerd met een complexe bevalling?

Naomi zoomt tijdens de bijeenkomst in op de rol van zowel kind-, ouder- als omgevingsaspecten. Om ten slotte stil te staan bij de impact van een complexe bevalling op diverse levensdomeinen. Denk aan de moederrol, de partnerrelatie, de ouder-kindrelatie, het dagelijks functioneren, sociale relaties en werk.

Datum: 9 september van 19.30 -21.00 uur
Deelnameprijs: € 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Ja, ik doe mee aan dit webinar >>

Naomi Vandamme is afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij heeft in vele landen van de wereld gewerkt in allerlei werkvelden, variërend van vrouwenopvang en vluchtelingenwerk tot tweede en derdelijns GGZ. Rode draad in haar werk is het bevorderen van veerkracht en het ondersteunen van kinderen en ouderes in kwetsbare situaties. Zij is auteur van het boek ‘Veerkracht bij kindertrauma’. Momenteel is zij eigenaar van het Veerkrachtexpertisecentrum, methodiekontwikkelaar voor de overheid in Curaçao en werkzaam in een eigen praktijk als GZ-psycholoog.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here