Warme omgeving voor te vroeg geborenen

1
2148

Te vroeg geboren kindjes en hun ouders krijgen in Rotterdamse ‘Kleine helden huis’ speciale aandacht. In een gezellige, niet klinische ruimte leren ouders meer over de zorg voor deze kwetsbare kindjes. Deze vorm van nazorg is uniek in de wereld.

In deze bijzondere instelling leren ouders om te gaan  met hun kindjes die te vroeg zijn geboren. Na een bewogen periode in het ziekenhuis krijgen de gezinnen in een rustige omgeving nazorg.

Knus huiskamerconcept

Het initiatief is bedacht door Angelique Haringsma, kinderarts neonatoloog, en Hiltje Keuchenius-Heyman, gezinscoach. Het Kleine Helden Huis biedt de benodigde zorg onder één dak. Dit in een rustige, veilige en niet klinische omgeving. Het is ingericht als een knusse huiskamerconcept en dat is uniek in Nederland. Een aantal medici en paramedici van Franciscus Gasthuis & Vlietland, bijvoorbeeld een kinderarts, fysiotherapeut of logopedist, houdt in het huis spreekuren en helpt de ouders bij de ontwikkeling van hun kind.

Doorverwijzen

Kinderen die te vroeg ter wereld zijn gekomen of een nare bevalling hebben meegemaakt, kunnen voor nazorg naar het Kleine Helden Huis worden doorverwezen. “Betalen hoeft niet, dit is de standaard zorg die wordt geleverd, alleen op een andere locatie”, zegt Angelique.

Bron: openrotterdam.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here