Vroeg erbij zijn is dé manier om de gevolgen van fysieke, psychische of sociale problemen bij de ontwikkeling van een jong kind tijdig in te dammen. Voor de vierde keer op rij biedt het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp concrete handvatten om alert te reageren op de hulpvraag van ouders en kind.

Op 21 februari 2018 vindt het jaarlijkse Congres Vroegsignalering en Vroeghulp plaats. Drie sprekers belichten plenair vanuit verschillende invalshoeken de laatste stand van zaken. De middag bestaat uit maar liefst zes deelsessies  om uit te kiezen.

Lezingen

  1. Agressief gedrag bij jonge kinderen – Prof.dr. Bram Orobio de Castro
  2. Vroegherkenning en behandeling autisme – Dr. Iris Servatius-Oosterling
  3. Ontwikkelingsachterstanden en kinderneurologische aandoeningen – Drs. Jolanda Schieving

Workshops

  1. Zachtjes balen – Martijn Hell
  2. Anders kijken naar kinderen – Miriam Hufen
  3. Trauma bij zeer jonge kinderen: effecten op de ouder-kindrelatie – Dr. Eveline Euser
  4. Taalontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen – Dr. Annette Scheper
  5. Hoe voorkom je slaapproblemen bij jonge kinderen? – Betty Bakker-Camu MSc, RN
  6. Ouderschap en opvoeden in zorgintensieve gezinnen – Krista Okma

Congresinformatie

Het congres vindt plaats op initiatief van Euregionaal Congresburo en Vakblad Vroeg.
– Datum: 21 februari 2018
– Prijs € 245,00 (VROEG-abonnees) of € 295,00. Heeft u een eigen praktijk, dan geldt een prijs van € 200,-. Meld je je met vijf deelnemers uit dezelfde organisatie gelijktijdig aan, dan neemt de vijfde gratis deel. De prijzen zijn excl. BTW.
– Locatie: Pullman Cocagne – Eindhoven

Meer weten?

Ga naar de ECB-website voor meer informatie over de invalshoeken van de lezingen en de deelsessies. Voor direct aanmelden, klik hier.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan