Ouders maken zich regelmatig zorgen over het slapen van hun  jonge kind. Is het veilig? Wat als het alsmaar moet huilen? Maar liefst 73.000 bezoekers zochten afgelopen jaar naar informatie over dit onderwerp op Opvoeden.nl.

In april 2015 nam het NCJ de preventieve activiteiten van de Stichting Wiegedood over, inclusief de beide websites van de stichting met informatie over veilig slapen en de preventie van wiegendood. Om de informatie over veilig slapen, vooral voor ouders, nog beter vindbaar te maken, vroeg het NCJ Opvoeden.nl om de inhoud van de website Veiligslapen.info over te nemen. Ruim een jaar later is het effect zichtbaar: de onderwerpen slaaphouding, slaapritme, veilig slapen en bedinrichting telden bij elkaar ruim 73.000 bezoekers.

Aanschuifbedje
De statistieken laten zien dat de informatie van Veiligslapen.info gevonden wordt. Het NCJ zorgt dat dit betrouwbaar en actueel blijft. Door reclames op televisie van het aanschuifbedje (co-sleeper) ontstonden er vragen bij ouders over de veiligheid en gebruik hiervan. Daarom is de productinformatie van het NCJ hierover toegevoegd aan de tekst Samen slapen.

Alarmapparaten
Wiegendood blijft eveneens onder professionals en in de media een veel besproken onderwerp. Het NCJ heeft ook aan de tekst die hierover gaat, productinformatie toegevoegd over alarmapparaten.

Denk mee over veilig slapen
Heb jij als professionals tips, praktijkervaringen of andere opmerkingen te delen over veilig slapen? Deel deze dan met ons via het tipformulier van Stichting Opvoeden.nl. Zo help je mee de informatie betrouwbaar en actueel te houden.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan