Vermoedens kindermishandeling oefenen met virtuele ouders

0
1770
kinderhanden tegen beslagen glas
Wat werkt wanneer, bij wie en waardoor

De JGZ-academie heeft een nieuwe e-learning over kindermishandeling ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel is het samenwerken met de ouders bij een vermoeden. Dit kan met virtuele ouders geoefend worden.

De nieuwe module focust op wat te doen bij vermoedens. Naast kennis over kindermishandeling komen onder meer de thema’s ‘Herkennen en overwegen’, ‘Als je je zorgen maakt’ en ‘Je zorgen delen’ aan bod. De inhoud is gebaseerd op de Richtlijn kindermishandeling van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) en helpt bij het werken met deze richtlijn.

Starttest

Nieuw zijn korte starttest waarin de gebruiker kan testen welke kennis hij al in huis heeft. Ook heeft de deelnemer de mogelijkheid om casuïstiek te oefenen met drie virtuele ouders. De e-learning kon door financiering van ZonMw worden gemaakt.

JGZ Academie

De e-learning wordt aangeboden door de JGZ Academie Deze academie biedt digitale modules voor de jeugdgezondheidszorg. Jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten kunnen via JGZ-academie zelfstandig verschillende e-learningmodules volgen.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here