De JGZ-academie heeft een nieuwe e-learning over kindermishandeling ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel is het samenwerken met de ouders bij een vermoeden. Dit kan met virtuele ouders geoefend worden.

De nieuwe module focust op wat te doen bij vermoedens. Naast kennis over kindermishandeling komen onder meer de thema’s ‘Herkennen en overwegen’, ‘Als je je zorgen maakt’ en ‘Je zorgen delen’ aan bod. De inhoud is gebaseerd op de Richtlijn kindermishandeling van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) en helpt bij het werken met deze richtlijn.

Starttest

Nieuw zijn korte starttest waarin de gebruiker kan testen welke kennis hij al in huis heeft. Ook heeft de deelnemer de mogelijkheid om casuïstiek te oefenen met drie virtuele ouders. De e-learning kon door financiering van ZonMw worden gemaakt.

JGZ Academie

De e-learning wordt aangeboden door de JGZ Academie Deze academie biedt digitale modules voor de jeugdgezondheidszorg. Jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten kunnen via JGZ-academie zelfstandig verschillende e-learningmodules volgen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan