Het vve-programma Kaleidoscoop is erkend als effectief volgens eerste aanwijzingen. Kaleidoscoop is een educatief programma voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar gericht op het vergroten van de onderwijskansen van kinderen in achterstandssituaties. Er is specifieke aandacht voor taalontwikkeling.

Actief leren is de kern van Kaleidoscoop. Kinderen verkennen, verbreden en verdiepen hun kennis en ervaringen in interactie met de pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Zij krijgen een uitdagende leeromgeving, een vast dagschema en begeleiding bij de planning en uitvoering van activiteiten. Training van pedagogisch medewerkers en leerkrachten is een verplicht onderdeel van het programma.

De Erkenningscommissie Jeugdinterventies erkent interventies op vier niveaus: goed onderbouwd of effectief volgens eerste, goede of sterke aanwijzingen. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Ga naar ‘Kaleidoscoop’

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan