Universiteit Utrecht start online cursus over kinderontwikkeling

0
2368

Op 3 juli 2017 start bij de Universiteit Utrecht de gratis online cursus ‘Understanding Child Development – from Synapse to Society’. Centraal thema is het belang van een multidisciplinaire aanpak om de vele facetten van kinderontwikkeling te begrijpen.

‘Understanding Child Development – from Synapse to Society’  duurt zes weken en vergt ongeveer vier uur zelfstudie per week. Orthopedagoog Jorg Huijding coördineert het MOOC-team en presenteert de cursus. Samen met Utrechtse onderzoekers, onder wie bijvoorbeeld bioloog Frans de Waal, geeft hij deelnemers inzicht in de vele facetten van hoe kinderen zich ontwikkelen. Via deze MOOC leer je om vanuit een meer holistische invalshoek te kijken naar ontwikkeling van kinderen. Het levert je nieuwe, mogelijk verrassende inzichten op in de benadering van ontwikkelingsvraagstukken.

Programma

Het programma bestaat elke week uit een combinatie van twee of drie webinars van 6-12 minuten, interviews, quizvragen en leesmateriaal.

Week 1 Inleiding uitleg over de systeembenadering om de ontwikkeling van kinderen te kunnen onderzoeken, en de noodzaak van multidisciplinaire samenwerking.

Week 2 Motorische en hersenontwikkeling

Week 3 Cognitieve ontwikkeling

Week 4 Spraak- en taalontwikkeling

Week 5 Sociale/emotionele ontwikkeling

Week 6 Afronding: samenvatting van alle eerder gepresenteerde en toegelichte cursusinformatie

Voor wie?

Het betreft een nieuwe Massive Open Online Course (MOOC). De Universiteit Utrecht biedt de cursus aan via Coursera, waar je MOOC’s van meer dan 140 universiteiten wereldwijd vindt. Iedereen met interesse in de ontwikkeling van kinderen. De cursus is toegankelijk voor iedereen die toegang heeft tot internet, maar vereist wel een academisch denkniveau.

Meedoen?

‘Understanding Child Development – from Synapse to Society’  start op 3 juli 2017. Meedoen met deze MOOC is gratis. Deelnemers betalen alleen als ze aan het einde van de cursus een certificaat willen ontvangen.

Ga naar de website van de Universiteit voor meer informatie en inschrijven.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here