Uitbreiding informatieaanbod over gezonde zwangerschap

0
225

Al een aantal jaren informeren de sites ‘zwangerworden.nl’ en ‘zwangerwijzer.nl over een gezonde zwangerschap voor moeder en kind. Binnenkort worden de medische onderwerpen uit de Preconceptie Indicatie lijst geïntegreerd in het informatieaanbod.

In april 2014 is op initiatief van College Perinatale Zorg (CPZ) gestart met de ontwikkeling van een multidisciplinaire kwaliteitsstandaard: de Preconceptie Indicatie lijst (PIL). De PIL beschrijft op hoofdlijnen de inhoud van preconceptiezorg, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van bestaande richtlijnen. Doel van de PIL is om gebruik van preconceptiezorg te vergroten en de zorg meer uniform te laten zijn. In 2018 is de PIL in definitieve vorm gereed gekomen, maar was er niet voorzien in een patiëntenversie. Dit terwijl de inhoud van de PIL voor (aanstaande) ouders enorm relevant is.

Dit jaar nog wordt gestart met de vertaling van de niet-medische onderwerpen uit de PIL (Arbeidsomstandigheden  en Leefstijlfactoren). Het betekent dat binnenkort alle belangrijke informatie uit de PIL op een gebruikersvriendelijke manier is verwerkt in de genoemde websites.

Adressen websites

Beide kanalen bereiken gezamenlijk jaarlijks meer dan 100.000 vrouwen met een kinderwens of in hun vroege zwangerschap. De adressen zijn:

Bron: kennisnetgeboortezorg.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here