Strikte bedtijd en avondroutine verbeteren slaapgedrag van kinderen

0
1319

Kinderen van ouders die strikte bedtijden en regels in de avondroutine aanhouden, hebben meer kans om genoeg slaap in een week te krijgen. Dit in tegenstelling tot kinderen van ouders die er lossere regels op nahouden.

Dat blijkt uit onderzoek van BMC Public Health waarvan Nu.nl melding maakt. Voor het onderzoek zijn 1.622 Canadese ouders ondervraagd, die ten minste één kind tussen de vijf en zeventien jaar oud hebben.

Druk uitoefenen
De onderzoekers ontdekten verder dat ouders minder succes hebben als ze hun kinderen alleen herinneren aan het feit dat er bedtijden zijn. Kinderen van ouders die enkel vertrouwen op het wijzen van de tijd, maar verder geen druk uitoefenen, hadden 71 procent minder kans om de minimale aanbevolen hoeveelheid slaap te krijgen gedurende de week.

Bedtijdhandhaving
“Doordeweeks helpt bedtijdhandhaving beter dan -aanmoediging om kinderen genoeg slaap te laten krijgen”, laat hoofdonderzoeker dr. Heather Manson weten aan Reuters. Het onderzoek rust volledig op de bevindingen van ouders en moet dus nog worden aangevuld met objectieve metingen, waarin de kwaliteit en duur van de slaap wordt meegenomen.

Do parents’ support behaviours predict whether or not their children get sufficient sleep? A cross-sectional study

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here