Kinderen van ouders die strikte bedtijden en regels in de avondroutine aanhouden, hebben meer kans om genoeg slaap in een week te krijgen. Dit in tegenstelling tot kinderen van ouders die er lossere regels op nahouden.

Dat blijkt uit onderzoek van BMC Public Health waarvan Nu.nl melding maakt. Voor het onderzoek zijn 1.622 Canadese ouders ondervraagd, die ten minste één kind tussen de vijf en zeventien jaar oud hebben.

Druk uitoefenen
De onderzoekers ontdekten verder dat ouders minder succes hebben als ze hun kinderen alleen herinneren aan het feit dat er bedtijden zijn. Kinderen van ouders die enkel vertrouwen op het wijzen van de tijd, maar verder geen druk uitoefenen, hadden 71 procent minder kans om de minimale aanbevolen hoeveelheid slaap te krijgen gedurende de week.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Bedtijdhandhaving
“Doordeweeks helpt bedtijdhandhaving beter dan -aanmoediging om kinderen genoeg slaap te laten krijgen”, laat hoofdonderzoeker dr. Heather Manson weten aan Reuters. Het onderzoek rust volledig op de bevindingen van ouders en moet dus nog worden aangevuld met objectieve metingen, waarin de kwaliteit en duur van de slaap wordt meegenomen.

Do parents’ support behaviours predict whether or not their children get sufficient sleep? A cross-sectional study

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan