Speciaal voor professionals in de kinderopvang is een handzame klapper gemaakt met stof tot nadenken. Dit gebeurt aan de hand van maar liefst 52 pedagogische thema’s. Niet te serieus, maar met een kwinkslag en veel gevoel van herkenning. Bewust geven de auteurs geen pasklare antwoorden.

Jij praat met een collega, een ouder of welke volwassene dan ook. Er komt een kind naar je toe die jou wat wil vragen of vertellen. En dan zeg je: “even wachten, ik sta te praten.” Niks mis mee, dat zijn zo van die omgangsregels die kinderen moeten leren, toch? Maar andersom? Jij staat met een kind te praten en een collega wil jou wat vragen. Zeg je dan ook: “even wachten, ik sta te praten.” Zo ja, top! Zo nee, waarom niet?

Pedagogische ballen …

Dit is één van de onderwerpen uit de klapper 52 thema’s waar je als professional in de kinderopvang over na kan denken. Stuk voor stuk pedagogische thema’s die jou als professional aan het denken zetten. En die je de mogelijkheid geven tot (zelf)reflectie en gesprekken onderling, tot visiebepaling en een pas op de plaats: waarom doen wij wat wij doen? Maar ook 52 thema’s zonder kant en klare antwoorden. Marieke en Annemiek van professioneel opvoeden.nl stellen je vragen, delen speldenprikken uit. Niet te serieus, met een kwinkslag en veel gevoel van herkenning. Met quotes, valkuilen en humor gooien zij pedagogische ballen op.

De ervaring leert dat, naast professionals in de kinderopvang, ook ouders, leerkrachten in het basisonderwijs en pedagogisch coaches heel goed met de klapper uit de voeten kunnen.

Bestellen

De prijs van ‘52 thema’s’ bedraagt € 9,95 en de klapper is te bestellen via: bestelling@professioneelopvoeden.nl

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan