Steeds meer borstvoedingsvriendelijke gemeenten

0
649

Het aantal borstvoedingsvriendelijke gemeenten in Nederland stijgt elk jaar weer. De provincies Friesland en Noord-Brabant zijn koplopers: daar is inmiddels 25% van de gemeenten borstvoedingsvriendelijk. Deze gemeenten zetten zich in om het geven van borstvoeding op openbare locaties vanzelfsprekender te maken.

Steeds meer steden en dorpen sluiten zich aan, zo blijkt uit een analyse van het Voedingscentrum. Dit jaar kwamen er tien gemeenten bij. Ook kregen drie Waddeneilanden de titel ‘borstvoedingsvriendelijk’: Texel, Terschelling en Ameland. Naast de Waddeneilanden ontvingen de volgende zeven gemeenten een plaquette: Aalsmeer, Grave, Huizen, Reusel-De Mierden, Weststellingwerf, Wijdemeren en Zutphen. In totaal zijn er nu 44 borstvoedingsvriendelijke gemeenten in Nederland.

Wat betekent de titel?

De titel ‘borstvoedingsvriendelijk’ geeft het Voedingscentrum aan gemeenten die zich inzetten om het geven van borstvoeding op openbare locaties vanzelfsprekender te maken. Ze moeten daarvoor tenminste één borstvoedingsvriendelijke locatie per 50 pasgeborenen hebben. Dat kunnen restaurants of cafés zijn, maar ook sportscholen, bibliotheken, winkels, musea en attractieparken.

Voeden kan hier

Om duidelijker zichtbaar te maken op welke locaties moeders welkom zijn om hun kind te voeden, bestaat het beeldmerk ‘Voeden kan hier’ van het Voedingscentrum. Openbare locaties kunnen dit beeldmerk ophangen of opplakken op goed zichtbare plekken. Ruim 90% van de vrouwen geeft aan dat ze graag meer locaties met het beeldmerk zouden willen zien.

Handige tool

Het Voedingscentrum heeft een handige tool op de site waarmee vrouwen snel kunnen zien waar ze zeker welkom zijn om hun kind te voeden, klik hier.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here