Het online platform De Voorleeshoek gaat wekelijks nieuwe voorleesfilmpjes publiceren voor kinderen van 0-10 jaar. Het initiatief is een uitkomst voor ouders en verzorgers die niet de tijd kunnen vinden om zelf voor te lezen.  Vanwege het gebruiksgemak kunnen de voorleesfilmpjes ook goed worden ingezet op scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken.

Initiatiefnemer is leerkracht en musicoloog Anouk Overman opgericht om het plezier in voorlezen terug te brengen. “Op dit moment wordt er naar mijn beleving veel te weinig voorgelezen voor kinderen. Daarnaast zie ik veel kinderen op een tablet/smartphone spelen, maar de content die zij bekijken is niet altijd educatief verantwoord. Vandaar mijn idee om een digitaal hoekje te creëren waar kinderen op avontuur gaan in een nieuw voorleesverhaal. In De Voorleeshoek kan een kind even heerlijk wegdromen.’’

Combinatie van verhaal, prenten en muziek
In Nederland loopt 14% van alle kinderen het risico op latere leeftijd onder de noemer ‘laaggeletterd’ te vallen. Om dit probleem te voorkomen is het belangrijk om taal op jonge leeftijd te stimuleren. Daarnaast zijn kinderen al op zeer jonge leeftijd ‘digitaal’, maar voor ouders/ leerkrachten is het vaak moeilijk te bepalen welke video’s geschikt voor hen zijn. De oprichter leest zelf de geïllustreerde verhalen voor vanuit een vrolijk ingerichte studio. De filmpjes zijn een combinatie van het voorgelezen verhaal, de prenten en ondersteunende muziek.

Abonnementsmodel
De Voorleeshoek wordt aangeboden in een abonnementsmodel. Voor €6,- per maand krijgt men toegang tot het online platform en daarmee tot alle voorleesfilmpjes. De Voorleeshoek werkt nu al samen met uitgeverijen De Vier Windstreken, Meis & Maas, De Eenhoorn en Clavis. In 2017 zal er naast de website een app ontwikkeld worden.

Webadres
Het nieuwe online platform gaat op 1 februari live tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voor deze gelegenheid zal Anouk Overman iedere dag in een andere provincie voorlezen in een kinderboekwinkel.

Het adres is: www.devoorleeshoek.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan