Voor de kleinste baby’s, met een gewicht van minder dan 900 gram, is een speciale luier ontwikkeld. Deze luiers zijn expliciet gemaakt voor, en speciaal ontworpen om de tere huid van te vroeg geboren baby’s te beschermen, terwijl een gezonde groei en ontwikkeling wordt bevorderd. In de ontwerpfase is nauw samengewerkt met NICU-verpleegkundigen en neonatale therapeuten.

Minder dan 1,4 procent van de baby’s die elk jaar geboren worden passen in deze categorie, en op de Neonatale Intensive Care Units (NICU’s) ontbrak een luieroplossing die speciaal is ontworpen voor deze kwetsbare baby’s. Huggies is ingesprongen op deze onvervulde behoefte. De zogeheten Huggies Little Snugglers Nano prematuur luiers zijn speciaal ontworpen om de tere huid van te vroeg geboren baby’s te beschermen, terwijl een gezonde groei en ontwikkeling wordt bevorderd. De luier is voorzien van een zachte binnenzijde, met speciaal ontworpen bevestigingsmiddelen, een smalle absorberende inleg en een flexibele pasvorm, zodat de baby gemakkelijk kan worden geplaatst met armen en benen dicht tegen het lichaam (foetale positie). De zachte, gladde voering en zachte zijde bij de beentjes bieden extra bescherming tegen lekken, zonder de irritante randen op de onderontwikkelde huid.

AdvertentieVroeglezing - artikel

No Baby Unhugged
De nieuwe luier is onderdeel van het project ‘No baby Unhugged’ dat Huggies heeft gelanceerd om ervoor te zorgen dat baby’s de aandacht krijgen die ze nodig hebben om te ontwikkelen en groeien. Het project bestaat uit:

  • NICU producten, speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van prematuur geboren baby’s
  • Ziekenhuis ‘knuffelvrijwilligers programma’: een programma dat ervoor zorgt dat vrijwilligers extra aandacht en ondersteuning aan NICU baby’s geven, wanneer mama en papa er niet aanwezig kunnen zijn.
  • Marktleider in het bestrijden van een tekort aan luiers, waar meer dan 200 miljoen luiers en doekjes worden gedoneerd, om er voor te zorgen dat alle baby’s schoon, droog en gezond blijven.
  • Lopende klinisch onderzoeken, zoals ‘Every Change Matters™’: A Guide to Developmental Luiers Care (iedere verandering is belangrijk: een handleiding naar ontwikkeling in zorg en luiers), de eerste herziening in ontwikkeling van luiers in het kader van zorg, inclusief de huidverzorging, fysieke ontwikkeling, zintuiglijke elementen en binding.

(beta.prematurendag.nl)

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan