Slimme babydeken neemt geur, warmte en hartslag van ouder op

0
11630

Startup Hugsy heeft een slimme deken ontworpen voor te vroeg geborenen. De deken neemt de geur, warmte en hartslag van de ouder op wanneer deze met een baby knuffelt. Als de ouder zijn of haar kind weer in de couveuse legt, blijft de deken dezelfde signalen naar de baby sturen.

De Hugsy moet de kindjes in de couveuse het gevoel geven dat ze nog steeds in de armen van hun vader of moeder liggen. Het idee achter het dekentje is dat het rustgevend werkt voor baby’s en niet alleen voor te vroeg geborenen. De initiatiefnemers denken dat de deken stress bij een baby weg kan nemen, waardoor de hersenen van het kind zich uiteindelijk beter kunnen ontwikkelen.

Test in ziekenhuizen

De slimme deken voor te vroeg geboren kinderen is geschikt voor de eerste drie maanden na de geboorte. Het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven heeft de Hugsy al getest. Na de zomer volgt een volgende klinische test in vier Nederlandse ziekenhuizen. Vanaf oktober kan het product wereldwijd worden besteld.

Twee varianten

Bij een proef die Hugsy uitvoerde met twintig baby’s hadden de ouders naderhand moeite om het dekentje weer in te leveren bij de ondernemers. De deken zou niet alleen de baby’s rustig hebben gehouden, maar ook bij de ouders stress hebben weggenomen nadat zij de deur van de kinderkamer achter zich dichtdeden. Zij verwachten dan ook dat de animo voor het product ook in de consumentenmarkt groot zal zijn. Daarom brengt het Eindhovense bedrijf twee varianten uit van de Hugsy: voor het ziekenhuis en voor thuis.

Vanaf voorjaar 2018 leverbaar

Hugsy hoopt de producten in het voorjaar van 2018 te kunnen leveren. Eerst in Nederland, en daarna wil het bedrijf de West-Europese en Noord-Amerikaanse markt op.

Lees verder op hugsycomfort.com, e52.nl, sprout.nl en bright.nl

Hugsy: High Tech in een babydeken

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here