De nieuwe editie van Vakblad Vroeg is uit. Thema is dit keer de interactie tussen de kinderopvang en de zorg. Naast de thema-artikelen belicht de najaarseditie nummer veel andere aspecten van vroegsignaleren en vroeghulp.

Iedere editie van Vakblad Vroeg behandelt een onderwerp vanuit meerdere invalshoeken. In de najaarseditie is het thema de samenwerking tussen de kinderopvang en de zorg genomen. Actueel, want hier is nog veel winst te boeken. Jeannette Doornenbal, voorzitter van het PACT-wetenschapsteam, vertelt in een interview over de meerwaarde van nauwe samenwerking tussen pedagogische, educatieve en zorgmedewerkers. Het landelijke project PACT richt zich op het versterken van het pedagogisch klimaat voor álle kinderen.

Een ander thema-artikel maakt duidelijk dat deelname aan voorschoolse voorzieningen dreigende ontwikkelingsachterstanden in belangrijke mate kan voorkomen. Nieuw onderzoek toont bovendien de meerwaarde aan van een directe meting van stimulering in de thuisomgeving. Verder zijn er een drietal artikelen opgenomen over opvallende aanpakken in de praktijk.

In de najaarseditie verder aandacht voor:

AdvertentieNomineren Vroegwerker
  • Aangrijpingspunten voor vroege herkenning ASS
  • De geactualiseerde Diagnostic Classification (DC:0-5)
  • Ergotherapie zet in op handelen
  • De meerdere gezichten van verlegenheid
  • Kind van ouders met een verslaving
  • Landelijke uitrol ‘Zwanger, Bevallen, een Kind’

Bestellen

Een los exemplaar van Vakblad Vroeg kost € 10,00 (incl. porto) en is te bestellen via vroeg@dgcommunicatie.nl. De prijs voor een abonnement (vier edities p.j.) is € 25,00 (Ned.) of € 30,00 (België), zie het aanmeldformulier op onze website.

Extra voordeel

Abonnees, ook nieuwe, kunnen met korting deelnemen aan de congressen en studiedagen van Vakblad Vroeg. Op de rails staan de derde editie van het congres Vroegsignalering bij baby’s (15-11), de VROEG-lezing door Aafke Scharloo, met als titel Kindermishandeling? Wees er tijdig bij! (22-11) en de vierde editie van het congres Vroegsignalering en Vroeghulp (21-02-2018).

Meisje met vinger in de mond
Vakblad Vroeg 3-2017 | thema kinderopvang

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan