Scheurkalender met tips voor verbeteren pedagogische kwaliteit

0
1892

Een prikkelende vraag, een inspirerende quote, praktische tips , maar ook onderwerpen om met je collega’s te bespreken. Dát is Pedagogisch Scheuren, de scheurkalender voor de kinderopvang in 2020. De kalender is een laagdrempelige maar vooral leuke manier om dagelijks bezig te zijn met de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang.

Sinds de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) is er in de kinderopvang steeds meer aandacht voor de pedagogiek. Ook professionalisering in het kader van permanente educatie staat hoog op de agenda bij de kindcentra.Weten wat je doet, waarom je het doet, zodat je het juiste doet. Dat is zo belangrijk wanneer je met kinderen werkt. Leren met elkaar, maar vooral leren van elkaar hoort daarbij.

Kwaliteitsstap

Pedagogisch medewerkers zijn enthousiaste en bevlogen professionals. Ook blijkt uit onderzoek dat investeren in het jonge kind loont en dat dit het meest effectief is door professionalisering van de medewerkers op de groep. Een kwaliteitsstap maken op dit vlak is dus belangrijk. In de waan van de dag lukt het veelal niet om hier regelmatig bij stil te staan.

Pedagogisch Scheuren

‘Pedagogisch Scheuren’ biedt een handige oplossing: de scheurkalender maakt kennis en inspiratie direct beschikbaar voor de professionals. Andere voordelen? Het kost medewerkers geen extra tijd, het zorgt voor uitwisseling met collega’s en door de QR-codes heeft men direct toegang tot meer verdieping.

De kalender biedt:

  • Pedagogisch inzicht
  • Praktische tips voor op de groep
  • Een prikkelende vraag
  • Onderwerpen om in je team te bespreken
  • En nog veel meer interessante, leuke en leerzame items

Esther van der Leek is de bedenker van Pedagogisch Scheuren: “Ik doe verschillende dingen rondom jonge kinderen , ontwikkeling en opvoeding. Eén van de leukste dingen van mijn werk is het coachen in de kinderopvang. Regelmatig ben ik op de groepen te vinden. Ik kijk mee, stel vragen en geef kennis door. Samen kijken we wat het beste werkt; voor dat kind, voor die groep en die pedagogisch medewerker. Ondanks de verschillen geef ik vaak dezelfde tips en benoem ik dezelfde dingen.” De scheurkalender maakt haar tips laagdrempelig en leuk toegankelijk voor een breed publiek.

Verder lezen en bestellen

Op de website pedagogischhart.nl/scheurkalender staat meer informatie; de prijs bedraagt € 20,- en bij afname van meerdere exemplaren iets minder. Voor de hele maand september geldt een korting van 10 % op de hele bestelling.

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here