Quickscan brengt vroeghulp in beeld – doe mee!

0
1932

Heb jij als professional zicht op de mogelijkheden tot vroeghulp bij jou in de gemeenten? Weet jij ouders van kinderen met (mogelijk) meervoudige ontwikkelings- en/of gedragsvragen de juiste weg te wijzen? Doe mee aan een quickscan en help het NCJ en het NJi het landelijk aanbod van vroeghulp in kaart te brengen. 

Ouders met jonge kinderen (0-7 jr) met (mogelijk) meervoudige ontwikkelings- en/of gedragsvragen willen graag zo vroeg mogelijk de juiste expertise en passende ondersteuning. Het actieprogramma ‘Zorg voor de jeugd’ van het Ministerie van VWS stelt dat preventie voor het jonge kind c.q. vroegherkenning, vroegdiagnostiek en vroege interventie goed gepositioneerd moet zijn bij de gemeentelijke toegang (Actielijn 1 – betere toegang tot jeugdhulp voor kinderen en gezinnen). Is deze vroeghulp in jouw gemeente c.q. de gemeente(n) waar je werkt beschikbaar, makkelijk vindbaar en toegankelijk voor ouders? Door het invullen van deze quickscan, krijg je hier zicht op.

Quickscan met terugrapportage

Het NJi (Nederlands Jeugd Instituut) en het NCJ (Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheidszorg) onderzoeken in opdracht van de VNG, VGN, Ieder(in), Lecso, Sociaal Werk Nederland en MEE NL hoe dit geregeld is in alle gemeenten in Nederland. Na afronding van dit onderzoek krijg je een terugrapportage. Het invullen van de vragenlijst duurt, indien er vroeghulp aanwezig is, ongeveer 10 minuten.

Ook als er geen vroeghulp in je gemeente / de gemeente waar je werkt georganiseerd is, vragen we je deze quickscan in te vullen. Dit neemt 2 minuten van je tijd, en geeft ons een landelijk dekkend overzicht.

lachend meisje spelend op de grondNaar de vragenlijst

Vul de vragenlijst in en krijg inzicht in vroeghulp in je gemeente: naar de vragenlijst >

Je kunt de quickscan invullen tot 20 juli 2018.

Meer weten?

Neem voor vragen over (de organisatie van) Integrale Vroeghulp contact op met de landelijke IVH-adviseurs Jitty Runia, 06 36 41 80 17, jrunia@ncj.nl of Lieke van der Meulen, 06 13 13 64 99, lvandermeulen@ncj.nl.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here