Ter ere van het eerste jubileum van Stichting Earlybirds is het prentenboek ‘Het Vroege Vogeltje’ gemaakt. Met dit prentenboek kunnen ouders van een te vroeg geboren kindje aan vrienden, familie, broertjes en zusjes laten zien en lezen wat er allemaal komt kijken bij een vroeggeboorte en wat het met je doet.

Stichting Earlybirds bestaat dit jaar 5 jaar. In deze periode hebben professionele fotografen kosteloos maar liefst 3418 fotoreportages van vroeggeboortes verzorgd. Mooie onvergetelijke momenten die voor altijd zijn vastgelegd, want een vroeggeboorte meemaken is niet niks. Ouders zitten vaak in een hele moeilijke en onzekere periode en vaak wordt door de fotografen de eerste gezinsfoto vastgelegd. Het prentenboek vertelt het verhaal van wat een vroeg vogeltje allemaal meemaakt samen met zijn of haar ouders. Stichting Earlybirds hoopt dat ouders zich herkennen in het verhaal, zodat ze voelen dat ze niet alleen zijn.

Bestellen
‘Het Vroege Vogeltje’ is te bestellen via de website van Stichting Early Birds (€ 14,95 excl. verzendkosten), klik hier.

Advertentie

Lichtpuntje

De fotoreportages zijn mogelijk voor ouders met een baby die geboren is tussen de 24 en 37 weken zwangerschap en op dat moment voor een langere periode op de couveuseafdeling of in het ziekenhuis verblijven. Ouders worden meestal totaal overvallen met de vroeggeboorte van hun kindje en leven in een rollercoaster. Ouders zien deze fotoreportage meestal als een lichtpuntje in een periode vol angst, stress en verdriet. Met deze foto’s heeft het gezin een blijvende herinnering die professioneel en met veel liefde is vastgelegd.

Gesloten

Het leven op een couveuseafdeling is erg gesloten. Er wordt ook maar weinig bezoek toegelaten, omdat kleine infecties erg gevaarlijk kunnen zijn voor deze kwetsbare baby’s. Oudere broers en zussen mogen vaak niet bij de baby kijken en vrienden en familie begrijpen niet altijd hoe zorgelijk of zelfs levensbedreigend het leven op deze afdeling kan zijn. En dat terwijl 1 op de 10 baby’s te vroeg wordt geboren. Door de warme contacten met ziekenhuizen en personeel van de couveuseafdelingen zijn de inmiddels 250 aangesloten fotografen in de gelegenheid om bijna alle couveuseafdelingen in Nederland te bezoeken. Allemaal op vrijwillige basis en met heel veel liefde.

Stichting Earlybirds

Het doel van Stichting Earlybirds is iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. De stichting werkt momenteel met ruim 300 vrijwilligers, waarvan zo’n 250 fotografen. Lees verder >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan