Veel jonge kinderen hebben moeite met de uitspraak van klanken en zijn daardoor minder goed verstaanbaar voor hun omgeving. Voor hen hebben de logopedisten van Driestroom de ‘Praatapp – verstaanbaar praten’ ontwikkeld.

Het betreft een app waarmee spelenderwijs geoefend kan worden met het beter verstaanbaar leren uitspreken van klanken, woorden en zinnen. De app bevat negen klanken of klankgroepen. Voor iedere klank zijn woordkaarten, luisterwoorden en versjes beschikbaar. Daarnaast kan er worden getekend en gestempeld met de afbeeldingen die horen bij de verschillende klanken. Ook kan er geoefend worden tijdens een spelletje memory, lotto of bij een praatplaat.

De app kan zowel door ouders/verzorgers als logopedisten of begeleiders worden gebruikt om de spraak en daarmee de communicatie van kinderen te stimuleren. De vrolijke en kleurrijke app is ontwikkeld door logopedisten Lisanne Reinhoudt en Claudia Peters van De Driestroom met hulp van de vakgroep logopedie. De stem is ingesproken door behandelcoördinator Bas van Diggelen en de kenmerkende illustraties zijn gemaakt door Elianne Vossen, teamleider Passende Kinderopvang.

De ‘Praatapp – verstaanbaar praten’ is voor € 4,99 te downloaden via de Appstore en Google Play; de demoversie is gratis

Bron: praatapps.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan