Poppenhuiskoffertjes steun in de rug voor ernstig zieke kinderen

1
1275

Het Haarlemse Spaarne Gasthuis ontvangt er deze zomer twintig voor een pilot: handgemaakte koffertjes van Roses & Butterflies om in te zetten voor traumaverwerking. Ieder koffertje is handgemaakt, met liefde en uniek door het persoonlijke schilderij dat erin hangt.

De schilderijen zijn gemaakt door kinderen van 0 tot 10 jaar om de ontvanger van de koffer een hart onder de riem te steken. Ook zitten er twee armbandjes in de koffer, om te delen met die BFF, die lieve verpleegster of degene die dag en nacht voor hen klaar staat.

Spaarne Gasthuis

Het Haarlemse Spaarne Gasthuis verspreidt de koffertjes op de afdelingen waar kinderen komen. De koffers worden door de medisch pedagogisch zorgverleners ingezet voor traumaverwerking. Maar ook broertjes of zusjes van kindjes die zijn opgenomen of kinderen waarvan een ouder in het ziekenhuis ligt kunnen een koffertje krijgen.

Het begon met één koffertje, voor Mimi, een meisje van 8, waar in 2017 leukemie bij werd geconstateerd. Haar levenslust inspireerde Esther Beekhuis om poppenhuiskoffertjes voor ernstig zieke kinderen te maken. Vorig jaar werd de kinderafdeling van Amsterdam UMC al verrast met 100 mobiele poppenhuiskoffertjes.

Roses & Butterflies

De ziekenhuiskoffertjes zijn een initiatief van Roses and Butterflies. De koffertjes zijn bedoeld als  lichtpuntje tijdens het grote gevecht dat ernstig zieke kinderen leveren. Voor hen is het leven niet alleen rozengeur en maneschijn, de toekomst onzeker en zij kunnen niet onbezorgd kind zijn. Website Roses & Butterflies >>

Bron: spaarnegasthuis.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here