Het overlijden van een baby is, ongeacht de duur van de zwangerschap, een enorme schok. Het is een van de meest ingrijpende verliezen waarmee een mens te maken kan krijgen. Het online platform Stille Levens biedt ouders die dit overkomt informatie en steun. Het bestuur bestaat uit ouders en zorgverleners.

De sterfte rond de geboorte van een baby heet in de geboortezorg perinatale sterfte. Elke dag wordt er in Nederland door 3 à 4 paar ouders afscheid genomen van een baby. De periode direct na het overlijden gaat vooral over het voelen van veel verdriet en het verweven van dat hele grote gemis. Voor de meeste ouders is dit een haast onmenselijke opdracht. 

Informatie en steun

Stille Levens gelooft in de kracht van ouders. Kracht om uiteindelijk de zeer ingrijpende gevolgen van het overlijden van een baby te verweven in het nieuwe leven. Stille Levens helpt deze kracht te ontwikkelen en helpt bij het herstelproces. Ook zorgverleners worden geinformeerd over de inzichten en ervaringen van Stille Levens. Dit gebeurt via de website www.stillelevens.nl, brochures en een online steun-team met professioneel getrainde ervaringsdeskundigen. Informatie voor zorgverleners is te vinden onze de gelijknamige knop op de website, klik hier.

Organisatie en doelstellingen

Stille Levens wordt gedragen door ambassadeurs Roos Schlikker ​, Suzan Hilhorst , Linda Egging​ en Ellemijn Veldhuijzen van Zanten​. Wij worden bijgestaan door onze Raad van Advies met onder meer hoogleraar Jan Jaap Erwich en Rouwdeskundige Daan Westerink​. Vele vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor onze organisatie.

De doelstellingen zijn:

  • Ondersteuning bieden aan iedereen die te maken krijgt met babysterfte.
  • Verbeteren van de kennis over babysterfte.
  • Verbetering van een landelijk gelijke zorg, nazorg en rouwopvang voor getroffen ouders.
  • Het stimuleren van onderzoek naar de preventie en impact van babysterfte.

> Website: www.stillelevens.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan