Te vroeg geboren baby´s zijn vaak te klein voor de standaard te verkrijgen maten. Met als gevolg  dat deze kinderen soms onder een spuugdoekje liggen of in veel te grote kleding worden gestoken. Met het programma Sew4NICU brengt Stichting Prematurendag daar belangeloos verandering in.

Elk te vroeg en te klein geboren kind passende kleding geven. Dat beoogt het programma Sew4NICU. De lancering vond plaats op de afdeling neonatologie in het Geboortecentrum van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop (zie foto). “Een prachtig initiatief voor de allerkleinsten. Het is mooi om te zien hoe het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Prematurendag zich met passie inzetten voor te vroeg geboren kindjes.”, aldus Sandra Burgers (afdelingshoofd).

Aanbod

Door middel van het programma Sew4NICU kan Stichting Prematurendag er voor zorgen dat extreem prematuur geboren kinderen in Nederlandse ziekenhuizen speciale dekentjes en couveusehemdjes krijgen. Ook worden er duizenden mutsjes, pakjes en andere kledingstukken gemaakt. Kindjes die overlijden aan de gevolgen van de vroeggeboorte, krijgen een mooi sterrenjurkje of pakje. De kleding zal worden verspreid over de deelnemende ziekenhuizen, met als doel in elk ziekenhuis kleding te kunnen geven aan de pasgeboren kinderen in een couveuse.

Positieve energie

De kleding wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers van gedoneerde stoffen door particulieren, winkels en bedrijven. Dankzij de speciaal voor deze kinderen gemaakte kleding en dekentjes, kijken de ouders op een andere manier naar de couveuse. De kleding is vrolijk, voorzien van mooie kleuren en afbeeldingen. Dit zorgt voor de extra positieve energie die de ouders echt nodig hebben.

Crowdfundingsactie

Stichting Prematurendag is een landelijk platform voor en door ouders van couveusekinderen. Door het bieden van informatie, het mogelijk maken van lotgenotencontact en behartigen van de belangen van couveuseouders, proberen we de gesloten wereld van Neonatologie naar buiten te brengen. Landelijk zijn hiervoor tientallen vrijwilligers actief om dit zowel nationaal, regionaal als lokaal mogelijk te maken.

Speciaal voor dit programma is een crowdfundingsactie gestart.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan