Ontbijtmeter stimuleert kinderen tot gezonde start

0
706
Ontijtmeter

Gezond ontbijten is belangrijk. Zeker voor kinderen. De online Ontbijtmeter helpt te leren wat een gezonde start van de dag is. Verder is het een lesmethode waarbij kinderen individueel feedback krijgen op hun ontbijtgedrag. De tool is ontwikkeld door Wageningen University & Research in samenwerking met het Nationaal Schoolontbijt en Kenmerk Educatief.

Kinderen ontdekken met de Ontbijtmeter hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze de kwaliteit van hun ontbijt kunnen verbeteren. Ze vullen zelf hun ontbijt van die dag in en bij de gemaakte keuzes krijgen ze steeds een TOP: wat gaat er goed? en een TIP: wat kan er beter? De Ontbijtmeter helpt kinderen op deze manier om praktische stappen te zetten naar een beter ontbijt. Voor de lagere groepen is er een eenvoudige versie van de Ontbijtmeter ontwikkeld.

Op school en thuis

De Ontbijtmeter is toegevoegd aan het lesmateriaal van het Nationaal Schoolontbijt en het lespakket Lekker Fit!, een door Gezonde School erkende methode. De Ontbijtmeter is door kinderen op school en thuis op desktop en tablet te gebruiken. De Ontbijtmeter is ontwikkeld binnen de PPS Basisvoedingsmiddelen; een meerjarige publiek-private samenwerking met cofinanciering vanuit de Topsector Agri&Food.

Ontbijtmeter

>> Ga naar de Ontbijtmeter

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here