‘Url & Uk in de wolken’ geeft inzicht in hoe het brein van kinderen werkt en groeit en hoe je daar de opvoeding beter op kunt afstemmen. Het online programma biedt ouders een steuntje in de rug wanneer de opvoeding van de kinderen verzandt in dwarsheid, woedebuien en stress.

Het e-Health programma is speciaal ontwikkeld voor ouders die beter willen leren omgaan met de uitbarstingen van emoties van hun kinderen en hun eigen emoties daarbij. Het programma is bedoeld voor ouders met kinderen tussen 1 en 12 jaar. Het vergroot hun kennis en vaardigheden in de opvoeding en verzorging van hun kind op een manier die nauw aansluit bij de eigen thuissituatie. Ouders kunnen ermee aan de slag waar en wanneer zij dit willen en krijgen hulp van professionals.

Leren omgaan met driften

‘Url & Uk in de wolken’ wordt bijvoorbeeld aangeboden via CJG’s, GGZ instellingen of instellingen voor maatschappelijke dienstverlening. De online behandeling geeft inzicht in hoe het brein van kinderen werkt en groeit en hoe je daar de opvoeding beter op kunt afstemmen. Ouders worden geholpen om het kind te ondersteunen en te stimuleren op een manier die de relatie tussen ouder en kind versterkt. Ouders leren welke driften er spelen op een bepaald moment. Welke situaties vragen om begrenzing door regels? En wanneer heeft uw kind juist omhelzing en geruststelling nodig?

Het online programma biedt:

  • uitleg door middel van tekst, cartoons en 3D filmpjes;
  • strategieën om het brein van een kind te helpen ontwikkelen;
  • cartoons hoe ouders met hun kind kunnen praten over emoties en emotionele uitbarstingen;
  • huiswerkopdrachten in de vorm van eigen filmpjes en videodagboeken;
  • feedback van een hulpverlener op de opdrachten.

Voor wie?

De aanschaf van de online module en uk en het bijbehorende trainingsprogramma is interessant voor medewerkers van het CJG, wijkteams,  maatschappelijk werkers en medewerkers uit de Jeugdzorg.

Inhoud Url en Uk training

Om Url en Uk te kunnen aanbieden via uw organisatie, is een training nodig van de betrokken medewerkers. Dit is een eendaagse training die geboden wordt door een tweetal gekwaliceerde trainers en een intervisietraject. Daarnaast zijn er licencykosten per gebruiker (lees ouders). Aansluitend wordt een intervisietraject aangeboden: 5x per jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd om casuïstiek te bespreken. Deze zijn niet inbegrepen bij de kosten van deelname aan de cursus.

Meer informatie >

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan