Nieuwe JGZ Richtlijn Motorische Ontwikkeling online!

0
553

De nieuwe JGZ Richtlijn Motorische Ontwikkeling is uit. De richtlijn biedt kennis en praktische handvatten voor professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) over monitoring, preventie, signalering, advisering en verwijzing bij motorische ontwikkelingsproblemen.

Voor de fysieke en psychosociale ontwikkeling van een kind is een normale motorische ontwikkeling van belang. Dit draagt bij aan een actieve leefstijl en vice versa. Naast de praktische handvatten biedt de richtlijn aangrijpingspunten over hoe samen te werken met aanpalende beroepsgroepen en scholen rondom motorische ontwikkeling. Daarnaast komen de gevolgen van motorische ontwikkelingsproblemen, het onderzoek van de motoriek en de toeleiding naar verdere diagnostiek en behandeling aan de orde. Tot slot wordt de terugkoppeling en nazorg vanuit de JGZ besproken.

De richtlijn is inhoudelijk geautoriseerd door de beroepsgroepen AJN, V&VN vakgroep jeugd en NVDA. Daarnaast is de richtlijn randvoorwaardelijk geautoriseerd door ActiZ en GGD GHOR Nederland.

Uit een nieuwe of gewijzigde richtlijn komt bijna altijd informatie die voor ouders relevant is. Meestal werd dit pas na publicatie van een richtlijn verwerkt. Met het NCJ heeft Stichting Opvoeden.nl dit nu eerder in het proces opgepakt, zodat ouders direct de juiste, actuele informatie ontvangen.

Naar de richtlijn > 

Informatie voor ouders over de Richtlijn is hier te vinden

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here