Stichting Phéron in het LUMC heeft speciale Memoryboxen ontwikkeld voor ouders die hun ongeboren of pasgeboren kindje zijn verloren. Met behulp van de box kunnen zij een blijvende herinnering aan hun kindje creëren.

Iedere dag overlijden gemiddeld 5 baby’s in Nederland. Goede nazorg is noodzakelijk. De ontwikkelaars van de box hebben zelf hun kindje bij de geboorte verloren.

Steun en begeleiding

Sharon Gajadin, oprichter en mama van Phéron: “Ouders die hun kindje verliezen, staan aan het begin van een intens rouwproces. Na het verlies van onze zoon Phéron hebben wij ervaren hoe waardevol tastbare herinneringen kunnen zijn. De manier waarop ouders gesteund en begeleid worden, speelt een belangrijke rol in het leven na het afscheid.” In de periode die Gajadin met haar zoontje had, miste ze vooral de begeleiding om liefdevolle en fysieke herinneringen vast te leggen. Nu wil ze andere ouders die in hetzelfde rouwproces zitten hierbij ondersteunen.

Mogelijkheden

Wat kunnen ouders met de Memorybox?

  • Informatie vinden over hoe zij tastbare herinneringen kunnen maken;
  • Een voet- en/of handafdrukje in zacht klei maken;
  • Een voet- en/of handafdrukje op papier maken;
  • Een haarplukje of iets anders dierbaars bewaren in een transparant buisje;
  • Iets dierbaars bewaren in het harten bewaardoosje;
  • Een foto van hun kindje in een lijstje plaatsen;
  • De waxinelichthouder op een ‘fijn’ plekje neerzetten en een kaarsje aansteken;
  • Dierbare herinneringen opschrijven in het notitieboekje.

Waardevolle toevoeging

Binnen het LUMC en Geboortehuis Leiden worden ouders opgevangen en begeleid in het rouwproces, de Memorybox is hierbij een zeer waardevolle toevoeging. Stichting Phéron gaat jaarlijks zo’n 150 Memoryboxen doneren aan het LUMC

Bron: lumc.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan