Gemiddeld is 1 op de 30 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Het magazine ‘Wat doe jij?’, is speciaal door Augeo Foundation in samenwerking met ministerie van VWS gemaakt voor pedagogisch medewerkers en gastouders om handelend op te treden. Pakkend, praktisch en inzichtelijk brengt het tijdschrift kindermishandeling onder de aandacht.

In het magazine vind je tips en informatie over dit gevoelige onderwerp. Een artikel over hoe je kunt praten met de ouders als je vermoedt dat er iets niet klopt. Of wat je kunt doen als je ziet dat een collega wel erg vaak de arm om een kind slaat. Een artikel over de vraag of je geen kind over het hoofd ziet. Maar ook een interview met Charlie die het als kind heel moeilijk had. Kortom, dit moet je lezen. Want jij kunt die held zijn voor een kind!

Emotionele kindermishandeling komt het meest voor. Denk dan aan een kind waar de ouders nooit mee knuffelen, of niet mee spelen. Dit kan grote invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Bij jonge kinderen groeit het brein razendsnel. Bij kinderen die mishandeld worden kunnen de hersenen zelfs kleiner worden. Dat geeft maar eens aan hoe belangrijk het is om te letten op signalen dat er iets ‘niet goed’ is. Wat doe jij? geeft tips over hoe je dat dan doet. En waar je op moet letten. En wat je moet doen als je denk dat er iets niet klopt.

Bekijk de online versie van dit magazine op www.augeo.nl/watdoejij

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan