Meedoen met online cursus over kinderontwikkeling

0
1973

De Massive Open Online Course (MOOC) van Universiteit Utrecht geeft deelnemers inzicht in de vele facetten van hoe kinderen zich ontwikkelen. De eerste (gratis) cursus was een succes en krijgt nu een vervolg. De startdatum is 2 september.

De cursus, getiteld Understanding Child Development – from Synapse to Society doet het goed. “Ik vond deze cursus erg leuk, en ik vind het jammer dat hij alweer voorbij is,” liet een deelnemer weten.

Een korte video-introductie van de MOOC >>

Orthopedagoog Jorg Huijding coördineert het MOOC-team en presenteert de cursus. Samen met Utrechtse onderzoekers, onder wie bijvoorbeeld bioloog Frans de Waal, geeft hij deelnemers inzicht in de vele facetten van hoe kinderen zich ontwikkelen. Via deze Engelstalige MOOC leer je om vanuit een meer holistische invalshoek te kijken naar ontwikkeling van kinderen. Het levert je nieuwe, mogelijk verrassende inzichten op in de benadering van ontwikkelingsvraagstukken. Zoals een van de deelnemers zei: “Ik waardeerde hoe de cursus diverse gebieden van ontwikkeling in beschouwing nam, op verschillende niveaus.”

Voor wie?

Iedereen met interesse in de ontwikkeling van kinderen. De MOOC is geheel Engelstalig. De cursus is toegankelijk voor iedereen die toegang heeft tot internet, maar vereist wel een academisch denkniveau. Bijna 8.000 mensen schreven zich al in.

Meedoen?

Je kunt je online inschrijven via Coursera. Meedoen met deze MOOC is gratis. Deelnemers betalen alleen als ze aan het einde van de cursus een certificaat willen ontvangen.

Cursusopzet

‘Understanding Child Development – from Synapse to Society’  duurt zes weken en vergt ongeveer vier uur zelfstudie per week. Het programma bestaat elke week uit een combinatie van twee of drie webinars van 6-12 minuten, interviews, quizvragen en leesmateriaal.

Week 1 Inleiding uitleg over de systeembenadering om de ontwikkeling van kinderen te kunnen onderzoeken, en de noodzaak van multidisciplinaire samenwerking.
Week 2 Motorische en hersenontwikkeling
Week 3 Cognitieve ontwikkeling
Week 4 Spraak- en taalontwikkeling
Week 5 Sociale/emotionele ontwikkeling
Week 6 Afronding: samenvatting van alle eerder gepresenteerde en toegelichte cursusinformatie

Meer over de cursus

Wil je meer weten over hoe deze MOOC gemaakt en opgezet is? Jorg Huijding vertelt over de ontwikkeling van deze cursus binnen het Utrechtse onderzoeksthema Dynamics of Youth

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here