Binnenkort kunnen jonge patiëntjes in de leeftijd van 0 tot 6 jaar van het Sophia Revalidatie Delft ook gebruik maken van medische en pedagogische zorg op de locatie van behandeling. Hiertoe is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met CityKids.

Beide partijen zijn expert op hun gebied: Sophia Revalidatie biedt medisch specialistische revalidatie en CityKids is een medische kindzorg instelling. De samenwerking is belangrijk, want de patiëntjes van Sophia Revalidatie kunnen niet altijd bij een regulier kinderdagverblijf terecht. De medewerkers van CityKids kunnen de kinderen wél op de juiste manier begeleiden, aangezien zij deskundig, pedagogisch en medisch geschoold zijn. Dat de medische kindzorg instelling in hetzelfde gebouw zit als waar de behandeling plaatsvindt, zorgt voor extra ontlasting van de ouders.

In oktober starten er drie verpleegkundige groepen van CityKids op de locatie van Sophia Revalidatie in Delft. Er zijn dan vijf dagen per week zorgmogelijkheden voor kinderen met bijvoorbeeld ernstige longaandoeningen, epilepsie, hartproblemen of voedingsstoornissen. Bij CityKids kunnen ook kinderen terecht die langdurig moeten herstellen na ziekte of die ziekenhuis verplaatste zorg nodig hebben met medische apparatuur of medicatie.

Kijk voor meer informatie op www.mkdvcitykids.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan