Veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Daarom staan de Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017 in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Maar zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

Slim opgroeien met schermen
Van 31 maart tot en met 7 april 2017 organiseert Mediawijzer.net voor de zesde keer de Media Ukkie Dagen. Dit jaar staat de campagneweek voor (groot)ouders en verzorgers van jonge kinderen (0 tot en met 6 jaar) in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’.

Toolkit
Speciaal voor netwerkpartners, zoals mediacoaches, medewerkers van CJG’s, kinderdagverblijven, leraren en bibliotheken is een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit staan teksten, inspiratie om zelf activiteiten te organiseren, hulpmiddelen voor uw communicatie en een overzicht van activiteiten die tijdens de campagne plaatsvinden.

Wegwijzer
Om ouders te helpen bij het mediagebruik van kinderen heeft Mediawijzer.net het model  ‘MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding‘ gelanceerd. Dit model is ontwikkeld door verschillende Nederlandse experts in mediaopvoeding. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

Campagnewebsite
Mediawijzer.net roept netwerkpartners en professionals op in te haken op de Media Ukkie Dagen om zoveel mogelijk ouders van jonge kinderen te ondersteunen in de mediaopvoeding.

Kijk voor meer informatie op de campagnewebsite.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan