MediaDiamant helpt bij verstandig omgaan met smartphone en tablet

0
50

Een wegwijzer met vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van de mediaopvoeding vormen, vol met handige tips. Dat is de MediaDiamant. Dit hulpmiddel is bedoeld ter ondersteuning van ouders en andere begeleiders in het op verstandige wijze omgaan met smartphone, tablet en computer door jonge kinderen.

Veel opvoedvragen van ouders gaan tegenwoordig over het mediagebruik van hun kinderen. Vragen als: Leren ze nu eigenlijk wel iets van een scherm? Hoe voorkom ik dat mijn kind online mensen met kwade bedoelingen tegenkomt? Moet mijn kind in plaats van achter een scherm te zitten niet eigenlijk buiten spelen of een boek lezen?
Ouders willen hun kind goed begeleiden, maar weten niet altijd hoe. Hoe kun je als professional adequate ondersteuning bieden aan ouders met dit soort vragen?

In dit artikel geeft Krista Okma professionals handvatten voor het beantwoorden van vragen van ouders en andere opvoeders over mediaopvoeding. Leidraad daarbij is de MediaDiamant. De MediaDiamant heeft vijf kanten die elk een ander aspect van de mediaopvoeding belichten: plezier, veiligheid, samen, inhoud en balans. Bij elke kant staan tips en trucks beschreven en zijn er doorkliks naar verder lezen.

Het artikel is hier als pdf te downloaden en goed in de praktijk met ouders te bespreken.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here