De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Daarom staan de Media Ukkie Dagen dit jaar in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen.

Want, hoe doe je dat: kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kunnen ouders hun dreumes, peuter of kleuter nu al leren over het omgaan met media? Hoe zorgen we ervoor dat kinderen niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

Media Ukkie Dagen 2018

Om ouders handvatten te bieden bij de mediaopvoeding van jonge kinderen, organiseert Mediawijzer.net in 2018 voor de zevende keer van 6 t/m 13 april de Media Ukkie Dagen. In samenwerking met partners, journalisten en bloggers geeft Mediawijzer tijdens de campagne antwoord op vragen die bij ouders leven om hen op weg te helpen in de mediaopvoeding.

Toolkit

Op de website van de Media Ukkie Dagen staat een toolkit volop inspiratie om zelf een activiteit op te zetten. Deze toolkit is ontwikkeld om (netwerk)partners zoals mediacoaches, medewerkers van CJG’s, kinderdagverblijven, leraren van groep 1 en 2 en bibliotheken te informeren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van activiteiten om ouders te helpen bij de mediaopvoeding van hun dreumesen, peuters en kleuters.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan