Het inzetten van verschillende lichaamsgerichte methoden werkt goed bij jonge pleeg- en adoptiekinderen en hun ouders. De aanpak geeft zicht op de gehele gezinsdynamiek, de onderlinge relaties, pedagogische vaardigheden, hechting en kindfactoren.

Dat vertelt Mirjam van den Berg-Paling in een interview in het Adoptiemagazine. Mirjam is orthopedagoog en haar expertise ligt op het gebied van hechting, trauma en autisme. Ze werkt regelmatig met pleeg- en adoptiegezinnen en gebruikt daarbij vaak een combinatie van verschillende lichaamsgerichte methoden. Haar expertise ligt op het gebied van hechting, trauma en autisme en ze werkt vooral met jonge kinderen.

Advertentie

Hoe gaat ze te werk en wanneer zet ze welke methode in? “Vaak is het een proces van zoeken, uitproberen, goed kijken en intensief samenwerken met de ouders, waardoor je er uiteindelijk achter komt hoe je hen kunt verder helpen. Sommige kinderen moeten van heel ver komen, maar samen met de ouders lukt het vaak om heel mooie stappen te maken. Daarbij zet ik verschillende methodes in, soms gecombineerd, soms na elkaar.” Lees verder >

https://adoptie.nl/professionals/tips-en-artikelen/mix-lichaamsgerichte-therapieen-hechting-en-trauma/

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan