Door te bewegen ontwikkelen de kinderen niet alleen hun motoriek, maar wordt er ook gewerkt aan hun sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling. De leskist ‘Beweegsels’ geeft een impuls aan bewegend leren in de onderbouw.

Leerlingen in de onderbouw ontdekken de wereld met hun hele lijf. Dat hoort bij hun ontwikkeling! Bewegen geeft veel plezier en helpt je nieuwe dingen beter eigen te maken.

Leskist Beweegsels

De leskist Beweegsels bevat 40 leskaarten voor binnen en buiten, in speellokaal of in de klas, met grote of kleine groepen, inclusief aantrekkelijke materialen. De lessen zijn ingedeeld in thema’s, zodat ze ook goed te gebruiken zijn voor scholen die werken met een bijzonder onderwijsconcept. Per les zijn de ontwikkelkansen aangegeven op sociaal emotioneel, cognitief en motorisch gebied, welke materialen er eventueel nodig zijn en een beschrijving van de activiteiten.

Inspiratiebron

De lessen staan los van elkaar en er is geen vaste volgorde. Het is aan de leerkracht om te bepalen of je één, meerdere of alle lessen wilt gebruiken. De lesideeën zijn ook bedoeld als inspiratiebron: iedere leerkracht kan er een eigen draai aan geven..

Presentatie van de leskist

Meer weten?

‘Beweegsels – Bewegend leren in de onderbouw’ is ontwikkeld door Maukje Munk  en Noam Shalgi . Dit gebeurde in opdracht van het project Bredeschool van Stichting Welzijn Lochem.

Maukje Munk is psychomotorisch remedial teacher bij  Talent&Leren in Lochem. Voor meer informatie zie www.talentenleren.nl / maukje@talentenleren.nl

Noam Shalgi is (kinder-)haptotherapeut en trainer bij Ontdek je gevoel, praktijk voor haptonomie in Vorden. Voor meer informatie zie www.ontdekjegevoel.nl / info@ontdekjegevoel.nl

Het project Bredeschool van Stichting Welzijn Lochem stelt de leskist ter beschikking aan alle scholen in gemeente Lochem. Scholen uit andere gemeenten kunnen contact met Maukje Munk of met Noam Shalgi.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan