Laat kinderen zelf de kinderopvang inlopen!

0
4201

In de kinderopvang komen veel kinderen door ouders gedragen binnen en worden ook zo ‘overhandigd’. De ontwikkeling van het kind is echter gebaat bij zelf lopen. Ergocoaches van DAK Kinderopvang hebben nu een actieplan opgesteld om ouders te stimuleren hun kind niet meer tillen binne n te brengen.

Een kind dat zelf de ruimte binnenloopt bouwt niet alleen zelfvertrouwen op, maar het stimuleert ook de motorische ontwikkeling en de zelfstandigheid. Daarnaast zijn kinderen minder bang om te vallen en durven ze meer, juist omdat ze deze bewegingsvrijheid krijgen. En ook ouders sparen natuurlijk hun rug hiermee. De meeste ouders weten echter niet wat de voordelen zijn van een kind zelf naar binnen laten lopen. Daarom heeft Dak Kinderopvang hierover eerst een bericht naar alle ouders gestuurd. Dit werd positief ontvangen en al gauw bleek dat de kinderen ook graag zelf naar binnen willen lopen, vertelt ergocoach en pm’er Cindy Vip. “De voetstappen die we op de vloer hebben geplakt, stimuleren dit nog eens extra.”

Bron: kinderopvang-werkt.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here