Laat baby’s en jonge kinderen alleen melk en water drinken

0
1031
jongetje drinkt water

Geef kinderen onder de 6 jaar geen suikerhoudende drankjes, maar alleen water en melk te drinken. Dat is de uiterst simpele aanbeveling in de nieuwste voedingsrichtlijnen van Healthy Eating Research, een NGO die goede voeding voorstaat.

Dat meldt fooddlog.nl naar aanleiding van een artikel in de New York Times. De aanbevelingen zijn mede opgesteld door de American Academy of Pediatrics, de Academy of Nutrition and Dietetics, de American Heart Association en de American Academy of Pediatric Dentistry.

Baby’s

Geen keuzestress voor ouders of uitgebreide etikettenlezerij meer: baby’s tot 6 maanden geef je alleen moedermelk (of babymelk gemaakt van koeienmelk). Vanaf 6 maanden mogen ze ook water en vanaf een jaar mag koemelk. En de hippe zuivelvervangers dan? Niet doen, die bevatten vaak toegevoegde suikers of zoetstoffen en smaakjes en zijn minder voedzaam dan koemelk.

Jonge kinderen

Kinderen jonger dan 5 jaar: water en melk (tot ze 2 jaar oud zijn volle melk, dan halfvolle of magere melk). Vooral geen frisdrank, light dranken, chocolademelk of fristi en ook geen opvolgmelk of peutermelk. Fruitsap liefst niet; als het echt niet anders kan één bekertje puur vruchtensap per dag, aangelengd met water.

Kentering

Bijna de helft van de Amerikaanse 2 tot 5-jarigen drinkt iedere dag suikerhoudende drankjes, volgens Healthy Eating Research. Van de Amerikaanse jeugd is 19% obees. Met de nieuwe richtlijnen hopen de opstellers daar een kentering in te bereiken.

NYT – What Should Young Children Drink? Mostly Milk and Water, Scientists Say

Bron: fooddlog.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here