KittenScanner neemt angst voor onderzoek weg

0
207

De afdeling Radiologie van het Flevoziekenhuis heeft sinds kort een KittenScanner in de wachtruimte staan. Het schaalmodel is door Philips Healthcare ontworpen om angst voor een MRI- of CT-scan te verminderen en kinderen op een speelse manier voor te bereiden op het onderzoek.

Kinderen kunnen in paniek raken als zij door een MRI- of CT-scanner moeten, zeker omdat hun ouders niet bij het onderzoek aanwezig kunnen zijn. De kans op een nare ervaring is kleiner als kinderen beter begrijpen wat er gebeurt.

Onderzoek verloopt vlotter en beter

“De KittenScanner is een prachtige toevoeging aan ons voorlichtingsmateriaal voor kinderen”, vertelt Daphne Ypma, teammanager Radiologie. Door hun angst te verminderen, verloopt het onderzoek vlotter en beter. We hebben de scanner bewust in de wachtkamer geplaatst, zodat kinderen er voor hun onderzoek zelf mee kunnen spelen en ontdekken. We gebruiken de miniscan ook zelf om, al dan niet met een medisch pedagogisch zorgverlener, de kinderen op een scan voor te bereiden.”

Favoriet karakter

De kleine scanner demonstreert het MRI- en CT-proces. Kinderen kiezen een favoriet karakter: een olifant, kip, krokodil of een robot. Zodra ze het beest of de robot in de scanner duwen, gaat het filmpje van start. Wat zit er in Doris de kip of in Ollie de olifant? De KittenScanner laat het zien. Daphne Ypma: “De karakters komen terug in onze Ambient Experience-kamers en geven zo het kind een vriendje in het scan-avontuur.”

Bron: Flevoziekenhuis.nl

 

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here