Kindvriendelijk gips voor gebroken pols

0
511

Semiflexibel gips dat nat mag worden en thuis verwijderd kan worden. Ziekenhuis Bernhoven brengt voortaan op deze kindvriendelijke manier gips aan bij kinderen met een polsfractuur.

Kinderen met een gebroken pols moeten twee tot drie keer naar het ziekenhuis. Eén keer voor de diagnose en het zetten van het gips. Vervolgens om na één week van gips te wisselen en daarna nog een keer om het gips te laten verwijderen.

Ziekenhuis Bernhoven gebruikt Softcast gips bij kinderen met een polsfractuur. Dit is een flexibel gips wat nat mag worden. Dat maakt douchen een stuk makkelijker. En zelfs zwemmen is geen probleem meer. Bovendien wordt het eenvoudig zelf door de ouders verwijderd als de breuk is genezen. Dit bespaart weer een bezoekje naar het ziekenhuis en is veel prettiger voor het kind en de ouders.

In een filmpje wordt de nieuwe aanpak toegelicht: https://youtu.be/4Po32y76I2M

Zinnige Zorg Award

De nieuwe gipsmethode is 1 van de 9 genomineerden voor de Zinnige Zorg Award 2019. Tot 2 juni kunt u uw stem uitbrengen, zie

Zinnige Zorg Award 2019>>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here