Jonge kinderen zijn al verrassend behulpzaam, maar waarom? Willen ze applaus, dankbaarheid of voelt het gewoon goed? Niets van dat alles: ze beleven plezier aan een onbaatzuchtige daad. Van helpen worden ze net zo blij als van spelen.

Dat ontdekte psycholoog Robert Hepach tijdens een test in zijn lab, meldt ikkanhet.nl. De test was eigenlijk meer een toneelstuk. In het script was bewust ruimte gelaten voor improvisatie zodat kinderen spontaan in actie konden komen zodra iemand hulp nodig had. De vraag was niet of kinderen een helpende hand zouden toesteken, maar met hoeveel enthousiasme ze dit zouden doen.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Lees verder op ikkanhet.nl >

The Fulfillment of Others’ Needs Elevates Children’s Body Posture

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan