Als eerste ziekenhuis van Nederland heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) alle vijf keurmerken van Stichting Kind en Ziekenhuis in de wacht gesleept. De Kinderafdeling, Dagbehandeling Kinderen, Spoedeisende Hulp, Kraamafdeling én Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg zijn door de onafhankelijke patiëntenorganisatie beloond met een zogenoemde ‘Smiley’.

“Als medewerkers van ons ziekenhuis zijn we er het meest trots op dat deze waardering komt van kinderen en hun ouders,” zegt Jaap de Witte, kinderarts en Medisch Manager Kindergeneeskunde van het JBZ. Kind en Ziekenhuis reikt Bronzen, Zilveren en Gouden Smileys uit aan zorgorganisaties die in het bijzonder rekening houden met de behoeften van jonge patiënten. Denk hierbij aan het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn. Toekenning van de keurmerken vindt plaats na een visitatieproces en/of een schriftelijke procedure.

De Smiley Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg is ontwikkeld om de kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders te stimuleren en te bevorderen op polikliniekafdelingen van ziekenhuizen, zelfstandig behandelcentra, Centra voor jeugd en gezin, eerstelijns (diagnose-)centra, tandartspraktijken en huisartspraktijken.

Compleet overzicht
Kind en Ziekenhuis controleert geregeld of de kindgerichte zorg op de beoordeelde afdelingen op peil is gebleven. Een compleet overzic

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan