De zomervakantie is bij uitstek een goed moment om op ontspannende wijze inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld met het boek ‘Reis door het lichaam’ een praktische ‘reisgids’ voor een creatief en speels lichaamsgericht programma voor jonge kinderen. Lezers van onze nieuwsbrief ontvangen nu een speciale zomerkorting van € 7,50!

‘Reis door het lichaam’ stimuleert lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde: drie belangrijke bouwstenen voor een sterke basis in het leven. Middels de kracht van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen, verkennen kinderen in de leeftijd vier tot en met acht jaar hun hele lichaam. Ze leren spelenderwijs te luisteren naar het lichaam en de signalen ervan te interpreteren. Dit bekrachtigt hen in het maken van keuzes die hun gezondheid en welzijn dienen.

We leven in een wereld die voornamelijk door het hoofd wordt geregeerd en waarin kinderen dagelijks worden blootgesteld aan een voortdurende stroom van externe prikkels en eisen. Het is belangrijker dan ooit kinderen van jongs af aan te leren hoe gecentreerd te blijven in het lichaam. In essentie gaat het erom kinderen te leren zichzelf te waarderen, naar het lichaam te luisteren en te ontdekken dat het lichaam een organisme is dat weet. Dit boek beschrijft een unieke methode en biedt inspiratie voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, hulpverleners, coaches en dans- en bewegingsdocenten.

  • Deel I van het boek bevat informatie over theorieën uit de ontwikkelingspsychologie waarop het programma Reis door het Lichaam is gebouwd.
  • Deel II bevat informatie over de methode en zijn unieke didactiek.
  • Deel III bevat de praktijk waarin o.a. 8 eenvoudig te gebruiken lessen zijn uitgeschreven om een reis door het lichaam te kunnen faciliteren.

Korting voor lezers Vakblad Vroeg

Speciaal voor lezers van de nieuwsbrief van Vakblad Vroeg geldt nu t/m 31 juli € 7,50 korting op de aanschaf van het boek. Dit betekent dat u niet € 39,50 betaalt, maar € 32,00 (incl. BTW en verzendkosten).

Bij aankoop is gratis toegang tot de online supportpagina (video’s en andere ondersteunend materiaal) inbegrepen.

Bestel via reisdoorhetlichaam.nl en gebruik de volgende kortingscode: #vakbladvroeg

Nog geen abonnee op de VROEG-nieuwsbrief? Klik hier

Introductieworkshop

Er bestaat tevens de mogelijkheid gratis kennis te maken met deze methode via een 2-uur durende introductieworkshop. Deze workshop stelt je in staat de meerwaarde, kracht en het plezier van de methode zelf te ervaren. Een middag boordevol nieuwe inspiratie!

De eerstvolgende mogelijkheden zijn:
– Lutjegast, Groningen: zaterdag 8 september van 14:00-16:00 uur
– Rotterdam, Zuid-Holland: zondag 30 september van 13:00-15:00 uur

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek Vroeg

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van moeder en kind? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan