‘Kangeroo care’ is een manier van zorgen voor te vroeg geboren baby’s. Het idee erachter is dat baby’s beter en sneller ontwikkelen als ze huid-op-huid contact hebben met de ouders. Een nieuwe ‘high tech’ babydeken met ingebouwde geur en hartslag van de moeder maakt kangeroo care gemakkelijker.

De deken bestaat uit een set comforting tools, het dekentje met de geur van de moeder, ondersteunende kussens en de hartslag-speaker. Ook zit er een speciale opening in de deken voor alle snoeren van de couveuse. Volgens bedenker Sylvie Claes zijn de kussens in combinatie met het dekentje voor de verpleging in het ziekenhuis erg handig, want op deze manier kunnen verpleegsters het kindje op een bepaalde manier neerleggen, zodat wassen minder moeilijk is bijvoorbeeld. Maar ook het verplaatsen van de baby in en uit de couveuse gaat zo een stuk gemakkelijker. Zo hoeven de te vroeg geboren baby’s niet naakt uit de couveuse gehaald te worden. Hugsy werkt ook pijn verlichtend door de druk die de kussens tegen het babylijfje geven.

De innovatieve deken is nog in ontwikkeling. Een prototype wordt gebruikt in het Maxima Medisch Centrum. In een uitgebreid interview op E52.nl vertelt Claes over de ontwikkeling ervan.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan