Innovatie in de JGZ: innovatieve ideeën gezocht

0
570

Er zijn veel goede innovatieve ideeën in de JGZ, maar vaak is er te weinig tijd of geld om ze ten uitvoer te brengen. Ook het schrijven van een subsidieaanvraag vraagt veel tijd. ZonMw biedt nu de mogelijkheid om een innovatief idee op een korte, bondige en laagdrempelige manier te pitchen. De beste ideeën ontvangen een uitnodiging voor het indienen van een subsidieaanvraag.

Programma Versterking Uitvoeringspraktijk JGZ
Voor het programma Versterking Uitvoeringspraktijk JGZ zoekt ZonMw naar ideeën voor onderzoek ter onderbouwing en doorontwikkeling van innovatieve werkwijzen in de jeugdgezondheidszorg. Het programma betreft uitdrukkelijk de organisatie van de uitvoeringspraktijk van de JGZ en niet de inhoud van de uitvoeringspraktijk. Onderzoek naar bijvoorbeeld instrumenten en interventies die professionals gebruiken bij de inhoud van de uitvoeringspraktijk valt niet binnen het kader van dit programma. Er zijn 2 thema’s die als prioriteit benoemd zijn: vluchtelingen en eHealth.

Programma Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg
Voor het programma Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg zoekt ZonMw naar ideeën die het richtlijnontwikkelproces efficiënter en innovatiever maken en de richtlijnen beter toepasbaar maken voor de praktijk. Aandachtspunten daarbij zijn:

  • ouder-kindparticipatie bij richtlijnontwikkeling;
  • zoeken naar samenhang tussen JGZ-richtlijnen;
  • signaleren en samenwerken van de JGZ met de aanpalende beroepsgroepen.

Het ontwikkelen of herzien van richtlijnen is deze subsidieronde uitgesloten.

Meer weten?
Heeft u een innovatief idee ter versterking van de JGZ-uitvoeringspraktijk of het richtlijnontwikkeltraject? Mail het dan voor 16 maart. Dit doet u door een format in te vullen en uiterlijk 16 maart te verzenden. Klik hier voor meer informatie.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here