Informatie en adviezen over (preventie van) wiegendood zijn sinds kort ondergebracht op nieuwe websitelocaties. De Consumentenbond, VeiligheidNL, Adviescommissie Preventie Wiegendood en het NCJ hebben hiertoe de handen ineengeslagen.

Doel van de samenwerking is informatie rondom veilig slapen toegankelijker te maken voor alle (aankomende) ouders en professionals. De ambitie is om hiermee de babysterfte door wiegendood verder terug te dringen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de inspanningen op dit gebied resultaat hebben: het aantal gevallen van wiegendood in Nederland en andere westerse landen neemt gestaag af. In Nederland overleden in 1990 nog 112 baby’s aan wiegendood en in 2017 nog tien baby’s.

De (nieuwe) plekken met informatie en adviezen rondom preventie wiegendood:

Voor JGZ-professionals >

Voor ouders

Vragen of meer informatie
Voor vragen over adviezen en producten rondom veilig slapen en waar de juiste informatie te vinden, kun je contact opnemen met:

Bron: ncj.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan